Aanmelden

De stem van de ondernemers

Laat ons ondernemen, laat ons genieten

Roger & Cindy van Damme

'Men denkt dat horecazaken haarden van besmetting zijn. Ik betwijfel dat ten stelligste.'

Wij willen een oplossing die het onze klanten gemakkelijk maakt zodat zij kunnen genieten. Wij kijken ernaar uit om Het Gebaar weer in volle glorie te kunnen heropenen, en daar zijn duurzame oplossingen voor nodig. Sommige van onze gasten bezoeken onze zaak al meer dan 10 jaar en zijn gewend aan een zeer goede en vlotte service. Om alles goed te laten verlopen, hebben wij oplossingen nodig die zéér laagdrempelig zijn voor onze gasten. Een deel van onze service is om hen hun bezoek gemakkelijk en fijn te maken zodat zij kunnen genieten, en wij maken er onze prioriteit van om dit aan onze gasten te geven. 

Inge Onsea, Essentiel Antwerp

'Snel devaluerend product en enorme stock'

In onze ruime winkels met grote paskamers kunnen wij onze klanten gelukkig heel veilig ontvangen. Onze webshop draait ontzettend goed, maar dat compenseert niet met de stock van onze 55 winkels. Vergeet ook niet dat wij omringd zijn door landen waar de winkels wél open zijn terwijl wij machteloos onze winkels sluiten. Onze wholesale klanten hebben het nog zwaarder: zij hebben vaak géén webshop, een kleinere marge, én opstapelende stock. Hopelijk gaan de winkels snel weer open en komt er een duurzame oplossing waarbij we dankzij betere data duurzaam kunnen openblijven.
https://www.essentiel-antwerp.com

Jorg Snoeck
Retailspecialist, Retail Detail

'Contact tracing is een must. De overheid slaagt er maar niet in om dit georganiseerd te krijgen.'

Contact tracing is een must. De overheid slaagt er maar niet in om dit georganiseerd te krijgen. Ondernemers ontwikkelen zelf dan maar efficiënte oplossingen: de nieuwe Trace Against Corona toepassing is gebaseerd op de Coronalert-app van de overheid en garandeert veiligheid op basis van objectieve data. Mensen willen graag een appje downloaden voor hun herwonnen vrijheid. Motiveren helpt.
Alle buurlanden houden de winkels open. Niets houdt de Belgische consumenten dus tegen om in december te gaan shoppen in Maastricht, Breda, Keulen, Luxemburg, Rijsel of Ronq. En reken maar dat ze dat ook zullen doen: de winkels beleven er goede tijden. Net als de bekende onlineplatforms: allemaal omzet die naar het buitenland vloeit. Met de zegen van onze regering: de retail moest dicht, als schaamlapje voor een falend beleid.
Retaildetail.be

Dennis Broeckx & Ellen Destuyver, L'Epicerie du Cirque

'Dit hoorde ons hoogseizoen te zijn'

Wij kijken heel erg uit naar de heropening, we voelen ons nog steeds strijdvaardig en we hebben vertrouwen in onze regering. Naar ons gevoel was deze lockdown nodig, maar het is de laatste die we willen meemaken. Onze trouwe klanten zitten te springen om weer te komen eten, en daar kijken wij heel erg naar uit. We hebben genoten van de creativiteit waarmee we van ons menu hebben kunnen afwijken.
Maar er is een keerzijde aan de medaille: dit seizoen is gewoonlijk ons hoogseizoen, en het seizoen waarin wij reserves opbouwen voor de zomer. Take-out is fel verminderd tegenover de eerste lockdown. Niet al onze gerechten lenen zich ertoe, en veel meer collega's voorzien nu ook take-out. Take-out is voor ons geen formule waarmee wij break-even draaien, laat staan winst op boeken. Onze drie restaurants L'Epicerie du Cirque, Bar Palmier en Moss bevinden zich in één pand en dankzij verschillende openingsuren van onze drie concepten en al de ruimte die wij beschikbaar hebben, kunnen wij perfect veilig opengaan en social distance en veiligheid voor onze klanten garanderen. Eens we terug de deuren kunnen openen, willen we een manier om ze ook open te hoúden.
lepicerieducirque.be

Tim Van Den Heuvel & Pavan Bajwa, Mission Masala

'Je kan de sfeer niet in een potje steken'

Wij prijzen ons gelukkig dat wij ook tijdens lockdown nog altijd goed draaien met take-out, dankzij onze trouwe klanten en ondertussen grote fanbase. We startten zelfs een dark kitchen. Maar er is maar zoveel dat je kan doen met take-out en delivery. De kwaliteit, presentatie en ervaring zijn niet hetzelfde, we hebben geen persoonlijk contact meer met onze klanten, en foutjes in snelle delivery kunnen wij van op afstand niet rechtzetten. Wij willen zo snel mogelijk naar een duurzame oplossing om open te kunnen blijven. Niet op lange termijn kunnen plannen en constant naar andere manieren van werken moeten schakelen is een killer voor kleine ondernemers. 
missionmasala.be

Saskia Neirinckx,
PR strateeg hospitality
The Wicked PR

'Geef ons data zodat er niet willekeurig een hele sector wordt gesloten.'

Restaurants hebben zich heroïsch en van hun meest creatieve kant laten zien sinds de eerste lockdown. Ze reageerden met veerkracht en strijdlust op veranderende omstandigheden, en brachten een schokgolf aan innovatie, dark kitchens en andere creatieve concepten teweeg. Klanten hebben kunnen genieten van deze inspanningen door ook thuis te kunnen smullen van take-out, delivery, luxeboxen met de beste arrangementen, samenwerkingen tussen chefs die anders nooit gingen gebeuren. Waar de klant vaak niet bij stilstaat, is dat deze concepten vaak niet eens voor een break-even kunnen zorgen. De constant wisselende omstandigheden dwingen chefs om constant het roer om te gooien en zorgen voor uitputting en onmacht, en een onmogelijkheid om long term te plannen. Ook de toeleveranciers van horeca lijden hier enorm onder en zien hun omzet als sneeuw voor de zon verdwijnen. De tweede sluiting van horeca kwam zonder enige duidelijke data en sloot in één beweging álle zaken, en dat hakte er diep in bij de meesten. We hebben duidelijke data nodig, om horeca veilig open te houden. Overheid, do better!
thewicked.be

powered by